У росії знову заявили, що Україна готує "брудну бомбу" - назвали нову "ціль"

Читать на русском
Автор
3057
Брудна бомба
Брудна бомба. Фото РБК-Украина

Російська пропаганда робить усе можливе, аби вилити на Україну якомога більше бруду

У росії вибухнули черговою абсурдною заявою на адресу України. Зокрема, у міністерство закордонних справ рф повідомили, що українська сторона нібито готує провокацію з "брудною бомбою" у Придністров'ї, де кількома днями раніше оголосили про навчання військових.

Як пишуть росЗМІ, таку заяву з посиланням на невідомих блогерів та інформацію з якихось українських ЗМІ, зробила представниця дипломатичного відомства марія захарова. За її словами, до одного з портів Одеського регіону, які беруть участь у "зерновій угоді", нібито прибули радіоактивні матеріали, які в подальшому начебто використовуватимуть для провокацій.

Також вона зазначила, що маркування на "хімікатах" начебто англійською мовою, а під час прийому вантажу радіоактивна система моніторингу нібито була відключена. Крім того, захарова припустила, що це можуть бути компоненти для виготовлення "брудної бомби", які українці в подальшому готуються використати на території Придністров'я.

"Згідно з цими даними, 16 лютого контейнери з радіоактивними речовинами та англійською мовою маркування були доставлені до порту Черноморська з території однієї з європейських держав. Блогери висловили занепокоєння, що ми можемо казати про певні компоненти для оснащення боєприпасів та навіть виробництво "брудної бомби", — заявила прибічниця кремлівського режиму.

Українська сторона звинувачення російських пропагандистів не коментує.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент України Володимир Зеленський заявив, що існує реальна небезпека провокацій у Придністров'ї з боку російських окупантів.