"Ще одне хибне уявлення про Україну": британець здивований, як часто українці усміхаються (відео)

Читать на русском
Автор
3337
Мет на фоні Тараса Шевченка
Мет на фоні Тараса Шевченка. Фото Скриншот

Британець вивчив українську мову та продовжує пізнавати український менталітет

Британець Мет Віхем прибув в Україну кілька років тому у зв’язку з навчанням. Хлопець досі живе в Україні та захоплюється нею. І не тікає за кордон, як деякі українські коміки. А ще дуже добре говорить українською.

Мeт веде канал у TikTok, публікує відео про свої спостереження та життя загалом, а також філософські роздуми на тему: "Чому Україна така крута". Він каже що Київ – це місто, яке вкрало його серце кілька років тому.

Нещодавно іноземець опублікував відео, у якому хоче розвіяти міф про українців, як націю, яка мало посміхається. Не раз подібний феномен намагалися пояснити українські психологи та блогери у різних відео та статтях. Однак, на думку британця, це просто стереотип – українці всміхаються стільки ж, скільки й британці:

"Я був здивований, коли я приїхав в Україну вперше і побачив одразу, як часто люди посміхаються. При зустрічі, коли розмовляють, із ввічливості. Дуже схожі на британців", — говорить блогер.

Однак, за його словами, в Україні досі є винятки серед чоловіків. Багато з них вважають, що посміхатися, особливо на фотографіях – це слабко або просто "не по-чоловічому". Утім це просто радянська ментальність серед чоловіків, відзначає автор. Мет закликає таких людей показувати свої емоції, оскільки це є ознакою відкритості, а не слабкості.

"Скажу чому – пам’ятаю, коли моя мама побачила фото мого тодішнього керівника і сказала: Чому він виглядає, ніби хоче мене вбити. Вона жартувала, але вона мала рацію – так і є", — розповідає хлопець.

Також Мет здивований вмінням українців постійно сподіватися на краще, попри усі незгоди. На його думку, такий оптимізм врятував Україну. Також чоловік розповів про два моменти, які його здивували в Україні. Перше – це необхідність роззуватися вдома та носити капці. Друге – не лицемірність українців. Якщо з тобою вітаються словами: "Як справи", то дійсно хочуть почути, як пройшов твій день.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про польку, яка досконало вивчила українську мову. Її навіть регулярно просять говорити польською, аби переконатися, що вона з Польщі. А доки цивільні іноземці закохуються в українську культуру, бійці з-за кордону захоплюються діями ЗСУ.