"Злий жарт": Кулеба оцінив головування росії в Радбезі ООН

Читать на русском
Автор
Дмитро Кулеба виступає проти головування рф в Раді безпеки ООН
Дмитро Кулеба виступає проти головування рф в Раді безпеки ООН. Фото twitter.com

Світ не може бути в безпеці, поки в Радбезі ООН будуть представники країни-агресора

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що головування росії в Раді безпеки ООН з квітня — це поганий жарт.

Про це сьогодні, 30 березня, міністр написав на своїй сторінці у Twitter, нагадавши світові, що росія веде криваву та жорстоку війну проти України, а російський диктатор володимир путін є військовим злочинцем.

"Головування росії в Раді безпеки ООН 1 квітня — злий жарт. росія узурпувала своє місце, вона веде колоніальну війну, її лідер є військовим злочинцем, який розшукує МКС за викрадення дітей", — написав він.

Глава МЗС упевнений, що світ не може бути у безпеці, поки представники росії будуть у Раді безпеки ООН.

Зазначимо, що з 1 квітня 2023 року росія може почати головувати в Раді безпеки ООН. Це дає право російським представникам протягом місяця модернізувати роботу організації, а також представляти її в інших структурах ООН. Своєю чергою Україна робить все можливе, щоб не допустити цього. Зокрема, проводить консультації з постійними членами Ради безпеки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що росія планує зібрати Радбез ООН через рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт путіна.