Митрополит "Паша Мерседес" не зміг сказати, що росія напала на Україну і погрожував журналістам (відео)

Читать на русском
Автор
1308
Митрополит Павло погрожує журналістам Новина оновлена 01 квітня 2023, 09:09
Митрополит Павло погрожує журналістам. Фото Телеграф

Священнослужитель пригрозив розбити камери журналістів палкою

Ситуація навколо Києво-Печерської лаври, територію якої відмовляються залишати представники УПЦ МП, продовжує загострюватись. Колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло Лебідь, відомий також як "Паша Мерседес", став погрожувати журналістам, які зібралися біля Лаври, щоб поставити священнослужителю важливі питання.

На місці зараз перебуває кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов. На знятому ним відео чутно, як митрополит заявляє, що розіб’є фотоапарати журналістів.

"Я зараз візьму палицю і поб’ю всі ваші фотоапарати", — сказав "Паша Мерседес".

Крім того, прохання представників ЗМІ сказати, що росія напала на Україну, Лебідь виконати так і не зміг. Водночас віряни почали критикувати запитання журналістів і кричати, щоб ті не провокували й пішли геть. Деякі з них від слів перейшли до дій.

Також на кадрах видно, як один зі священнослужителів, розлютившись через запитання нашого кореспондента, порвав йому провід для зарядки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 30 березня Києво-Печерську лавру відвідала комісія Міністерства культури та інформаційної політики. Але віряни перекрили чиновникам доступ до Лаври, при цьому вилаявши їх і відігнавши від входу до святині.