Пограбували та розтрощили: новий намісник Лаври, який перейшов з УПЦ МП, повідомив про інцидент

Читати російською
Автор
Новина оновлена 08 квітня 2023, 12:29

Поліції поки деталі інциденту невідомі

Келію, де раніше проживав архімандрит Авраамій (Лотиш), звідки наприкінці березня виселили священнослужителів УПЦ МП, пограбували. Саме Авраамій тривалий час виконує обов’язки намісника Києво-Печерської лаври від Православної церкви України.

Про це у п'ятницю, 7 квітня, священнослужитель повідомив у коментарі для "Української правди", зазначивши, що грабіжники винесли з келії його комп’ютер та інші особисті речі.

Крім того, за словами архімандрита, намагаючись пробратися до приміщення, зловмисники виламали двері, а все, що винести не спромоглися — потрощили.

Тим часом у правоохоронних органах у відповідь на запит журналістів зазначили, що інформація про вказаний інцидент до них не надходила.

Варто нагадати, що архімандрит Авраамій, який був серед священнослужителів Києво-Печерського монастиря Церкви московського патріархату, 29 березня прийняв рішення перейти до помісної Православної церкви України. У той же день митрополит Епіфаній благословив його на очільництво у Лаврі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як на свято Благовіщення ПЦУ вперше провела літургію в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. На богослужіння прийшли навіть колишній український лідер Петро Порошенко з дружиною.