Спецсили НАТО зараз в Україні? У злитих документах Пентагону знайшли цікаві деталі (оновлено)

Читать на русском
Автор
686
У злитих документах Пентагону спливла ще одна важлива інформація
У злитих документах Пентагону спливла ще одна важлива інформація. Фото defense.gov

кремль спробує використати цей факт на свою користь

У злитих у мережу секретних документах Пентагону містилася інформація про нібито діючі на території України сили спецпризначення декількох країн НАТО, зокрема Великої Британії.

Так, в одному з документів з маркуванням "цілком таємно", датованому 23 березня, зазначено, що йдеться про практично сотню людей, серед яких 50 осіб з Великої Британії, 17 — з Латвії, ще 15 — з Франції, 14 із США та один з Нідерландів. Про це пише ВВС.

Де конкретно і що роблять спецназівці, у документі не вказано. Зазначається, що спецпідрозділи за своєю природою є високоефективними. Але кремль, ймовірно, намагатиметься використати цей факт, бо в останні місяці москва тільки й говорить про те, що воює не з Україною, а нібито з НАТО.

Водночас цю інформацію прокоментували в Міноборони Британії. Хоча жодних подробиць у відомстві не розповіли, але зазначили, що злиті документи містять "серйозні неточності".

"Читачам слід бути обережними, сприймаючи за чисту монету звинувачення, які потенційно можуть поширювати дезінформацію", — йдеться в повідомленні. Проте, у чому конкретно містяться неточності, у відомстві не уточнили.

Оновлено: В Міністерстві оборони США заявили, що до доповнень будь-якого зі "злитих" документів потрібно ставитися з обережністю. Про ознаки підробки попередили після того, як через мережу розлетілася інформація про нібито відправлення 50 спецназівців Великої Британії до України. Про це пише Sky News.

Представник Пентагону Кріс Мігер зазначив, що слайди зі злитими секретними документами, ймовірно, були підроблені й ту інформацію, яка в них зазначена, не варто сприймати як чисту правду.

"Широко поширений витік нібито секретної інформації США продемонстрував серйозний рівень неточності. Читачі повинні обережно ставитися до звинувачень, які мають потенціал для поширення дезінформації, і не приймати їх за чисту монету", — сказав він.

У цьому документі було зазначено, що в Україну нібито відправлено 50 британських спецназівців, проте немає жодної інформації про те, де саме ці сили та чим вони займаються.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав: згідно з деякими даними зі злитих у мережу документів Пентагону виходить, що США могли шпигувати за Володимиром Зеленським. У його кабінеті, як виявилося, було встановлено прослуховування.