"Йому плакати чи сміятися?": у росії заочно заарештували Буданова, він вже відреагував (оновлено)

Читать на русском
Автор
4314
Кирила Буданова заочно "заарештували" у москві
Кирила Буданова заочно "заарештували" у москві. Фото Скрін із відео

Засідання за клопотанням завершилося

Лефортовський районний суд москви заочно заарештував начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова. У мережі вже встигли підняти на сміх рішення країни-агресора, жартівливо називаючи його потужною відповіддю гаазькому ордеру на арешт диктатора володимира путіна.

Про це сьогодні, 21 квітня, пише видання "Медіазона", повідомляючи, що пресслужба суду назвала кореспондентам повне ім’я чоловіка. Однак результату журналістам не повідомили. Засідання за клопотанням завершилося.

Через деякий час офіційну інформацію про заочний арешт було опубліковано на сайті суду. Засідання про "арешт" Кирила Буданова поставили в розкладі поруч із заочним арештом розслідувача Bellingcat Христа Грозєва.

Згідно з інформацією на сайті суду, Буданова в росії вирішили звинуватити нібито у створенні терористичної спільноти (частина 1 статті 205.4 КК), вчиненому групою осіб теракті (пункт "а" частини 2 статті 205 КК), зберіганні зброї та вибухівки (пункт "а" частини 3 статей 222 та 222.1 КК).

Оновлено: Буданов іронічно відреагував на свій "заочний арешт" у росії та пообіцяв працювати ще краще над протидією окупантам.

"Ви знаєте, скільки часу вже працюю і якось незручно було, що на мене жодних рішень там не було. Мені приємно. Це хороший показник нашої роботи, зобов'язуюсь працювати ще краще", — заявив він у коментарі "Українській правді".

Користувачі соцмереж вже встигли видати свіжу порцію жартів щодо цього "арешту".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 17 березня 2023 року Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна та "уповноваженої з прав дитини" марії левової-бєлової. Тепер російський диктатор не може залишати свою країну, бо на нього одразу чекає арешт.