Природа змінила свій настрій: чи чекати тепла в Україні у травні

Читать на русском
Автор
1040
Українців очікує дощовий тиждень
Українців очікує дощовий тиждень. Фото Pixabay

Фахівці впевнені, що перший тиждень квітня буде хмарним

До кінця квітня залишилось менше десяти днів, але місяць так і не потішив українців справжнім весняним теплом. За прогнозами фахівців, на зміну холодному квітню прийде відносно сухий і майже сонячний травень.

Як повідомляють синоптики з сайту Gismeteo, на початку травня денна температура не сягне вище +18 градусів, але під кінець місяця підніметься до +22 °С. Сильні опади очікуються лише 3 дні — 7, 8 та 14 травня.

Погода в Україні 1-10 травня

Початок місяця прогнозується дуже хмарним, однак без опадів. На свято Міжнародного дня праці, 1 травня, стовпчики термометрів удень піднімуться до +18 °С, а вночі знизяться до 10 теплих градусів. Опади першого робочого тижня очікуються 4 та 7 травня.

Від початку святкування Дня пам'яті та примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (8-9 травня) почнеться дощовий тиждень. Опади з великою хмарністю і сонцем будуть чергуватись одне з одним. Вдень повітря прогріватиметься від +15…20 °С, а вночі остигатиме до +10…13 градусів.

Погода в Україні 11-20 травня

У другій декаді місяця синоптики прогнозують переважно дощову погоду. Опади йтимуть шість днів поспіль, з 10 травня по 15 включно. На кілька днів визирне сонце після чого під кінець декади знову задощить. Вдень стовпчики термометрів сягатимуть +18…23 градусів, а вночі опускатимуться до +10…16 °С.

Погода в Україні 21-31 травня

На початку третьої декади травня встановиться суха і сонячна погода, опадів майже не буде. Найбільш сонячним днем буде 21 травня. Температура вдень сягне +18…23 градусів, а вночі знизиться до 13…16 градусів тепла.

Під кінець місяця очікується мінлива хмарність з дощиком в один день, 26 травня. Іноді сонце буде визирати з-за хмар і прогріватиме землю, а ясними будуть 23 та 27 травня.

Синоптики прогнозують, що у травні слід чекати 15 днів дощу, однак максимальні опади будуть лише 7, 8 та 14 травня, щодо решти днів небесна канцелярія може змінити "мокрий" настрій і внести "сухі" корективи. За даними сайту, передбачається: 21 день з мінливою хмарністю, 7 днів суцільної хмарності і 3 — на небі суцільно пануватиме сонце.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розбирався, чи прийде в Україну тепло у травні.