Стежили майже рік: Малюк розповів, що чекає на топ-СБУшника за зраду України

Читать на русском
Автор
1668
Олег Кулініч зрадив Україну і працював на росію
Олег Кулініч зрадив Україну і працював на росію. Фото dbr.gov.ua

Слідкували за зрадником у повній таємності протягом року

У липні 2022 року СБУ затримала колишнього голову управління СБУ в Криму Олега Кулініча, який допоміг окупантам швидко захопити південь України. Керівник СБУ Василь Малюк пояснив, що далі чекає на українського зрадника.

В інтерв’ю "Інтерфаксу" голова СБУ розповів, що затримання Кулініча — це один із прикладів чистки в лавах структури. Досудове розслідування щодо нього вже завершено, тепер справа за судом.

Розробкою та затриманням колишнього керівника СБУ у Криму керував особисто Василь Малюк із ще одним співробітником за завданням президента. Операція була повністю секретною і раніше подібні не проводились силовиками України. За Олегом Кулінічем стежили близько року, а затримання було проведено разом із ДБР, оскільки зрадники у лавах силовиків — це їхній функціонал.

За словами Малюка, екс-глава СБУ Криму доповідав росіянам багато інформації, яка стосувалася як роботи силової структури, так і функціонування країни загалом. Оприлюднені аудіозаписи зрадника — лише частина доказової бази.

"Вони (аудіозаписи — Ред.) не просто розкривають деталі співпраці Кулініча з політичним офісом Сівковича—Клюєва в Москві, а демонструють підходи російських спецслужб до роботи в Україні", — зазначив глава СБУ.

На сьогодні досудове розслідування у справі Кулініча вже завершено і незабаром буде передано до суду. Також Малюк висловив сподівання, що від відповідальності не втечуть і деякі колишні українські політики.

"Переконаний, що згодом не уникнуть відповідальності і колишні українські політики, які зараз ховаються в москві. "Політичний офіс" Сівковича—Клюєва – справжня кротоферма, яка допомагала росії вести розвідувально-підривну діяльність проти України. Гніздо зрадників, яке безпосередньо співпрацює з ФСБ", — наголосив Василь Малюк.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в СБУ озвучили нові подробиці справи Кулініча з позивним "Котигорошко". Він співпрацював із ФСБ, а дії курирував так званий "політичний офіс" у москві.