"Є точки перетину": у Зеленського зробили гучну заяву за підсумками розмови із Сі Цзіньпіном

Читать на русском
Автор
580
Сі Цзіньпін та Володимир Зеленський
Сі Цзіньпін та Володимир Зеленський

Розмова була лише початком діалогу між двома країнами

Під час телефонної розмови між лідерами України та Китаю Володимиром Зеленським та Сі Цзіньпіном сторони обмінялися міркуваннями щодо "мирного плану" КНР та формули миру.

Як розповів прессекретар президента України Сергій Никифоров в ефірі єдиного марафону новин, насамперед важливим є сам факт переговорів, оскільки це сигналізує про відновлення переговорного процесу між двома країнами.

Він зазначив, що ця подія також збіглася із призначенням посла в КНР, що може свідчити про початок розвитку двосторонніх відносин.

Нікіфоров додав, що Пекін повідомив Київ, що призначив спеціального представника з України.

"Побачимо з чим він приїде. Я так розумію, що приїде, щоб докладно зрозуміти нашу позицію. Ми позитивно налаштовані на такий прямий діалог із Китаєм", — зазначив він.

Спікер Зеленського наголосив, що сторони також обмінялися думками щодо завершення війни росії проти України, зокрема це стосується китайського "мирного плану" та української формули миру.

"Приємно, що є певні моменти, такі точки перетину", — повідомив Нікіфоров.

Зокрема, каже він, це стосується питання невикористання ядерної зброї та утримання у заручниках ядерних об’єктів.

Як повідомлялося раніше, Зеленський після розмови із Сі Цзіньпіном заявив, що дзвінок тривав одну годину і сторони обговорили весь комплекс актуальних двосторонніх питань.