Зеленський на Фінляндії не зупиниться: стала відома дата нового закордонного візиту

Читати російською
Автор

Поїздка відбудеться вже наступного тижня

Президент Володимир Зеленський, який у середу, 3 травня, прибув із робочим візитом до Фінляндії, планує вже найближчим часом відвідати ще одну країну Європейського Союзу — Німеччину. Поїздка українського лідера до Берліна запланована на 13 травня.

Як пише Bild, Володимир Зеленський повинен прибути до Німеччини на запрошення федерального президента. Посадка літака з українським лідером відбудеться на території військової частини Берлінського аеропорту.

Також зазначається, що німецькі силовики вже почали підготовку до візиту поважного гостя і розробляють низку високих заходів безпеки, а саме: масовану поліцейську операцію з бар'єрами, перевірку документів, розміщення снайперів і кінологів із собаками, які займатимуться пошуками вибухівки.

Крім того, відомо, що по прибуттю Зеленського з усіма воєнними почестями зустрічатиме канцлер Німеччини Олаф Шольц. Опісля у них заплановані кілька зустрічей із іншими уповноваженими особами, а також пресконференція для журналістів. Окрім того, близько 12-ї години президент України поспілкується зі своїм колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Після всього вищевказаного Зеленського чекають у Аахені, куди він вирушить, ймовірно, гелікоптером. Саме там йому планують вручити почесну премію Карла Великого. Того ж дня спеціальний літак має доставити його назад до України

Раніше "Телеграф" повідомляв, як уперше з дня початку повномасштабної війни в Україні Зеленський вирушив з візитом до Польщі, де провів зустріч зі своїм колегою Анджеєм Дудою.