Історична подія: у чутках про збитий "Кинджал" над Києвом поставили крапку

Читать на русском
Автор
5527
В Україні збили російський "Кинджал"
В Україні збили російський "Кинджал". Фото Вікіпедія

В Україні вперше збито російську ракету "Кинджал"

Під час нічної атаки 4 травня в небі Київщини українські сили ППО вперше збили "російський "Кинжал", який "не має аналогів", хоча у ЗСУ спочатку не підтвердили цю інформацію. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у своєму Telegram-каналі.

Він назвав це історичною подією та привітав із нею українців. Як уточнив Олещук, гіперзвукову ракету вдалося збити завдяки зенітно-ракетному комплексу Patriot.

Крім того, Олещук закликав усіх жителів України не "лізти поперед батька в пекло" і не поширювати інформацію про обстріли раніше офіційних джерел. Адже нею може скористатися ворог.

"Ми обов'язково повідомлятимемо що, де, чим, і коли збили! На весь свій час", — резюмував командувач Повітряних сил ЗСУ.

Зазначимо, в умовах, коли х-47м2 "Кинджал" має швидкість щонайменше ~14688 км/год, збити її можна тільки при підльоті до цілі (на цьому етапі ракета "входить" в балістичну траєкторію). Це титанічна робота ЗСУ.

Як повідомляв "Телеграф", раніше видання Defence Express написало, що в ніч проти 4 травня над Києвом могли збити "Кинджал", проте тоді у прес-службі командування Повітряних Сил відмовилися від коментарів із цього приводу.