Голова Верховного суду отримав підозру: який термін йому загрожує

Читать на русском
Автор
3803
Всеволод Князєв
Всеволод Князєв

Голову ВС було затримано під час отримання другого траншу неправомірної вигоди

Голова Верховного суду Всеволод Князєв отримав підозру у справі про отримання хабара у розмірі 2,7 мільйона доларів США.

Як інформує пресслужба НАБУ, підозра також була вручена адвокату, який також попався під час отримання неправомірної вигоди.

Повідомляється, що підозра була вручена за п. 4 статті 368 (отримання неправомірної вигоди посадовцем в особливо великому розмірі). Санкція статті передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки та конфіскацією майна.

У НАБУ також підтвердили інформацію про те, що передача грошей пов’язана з рішенням суду на користь власника групи "Фінанси та кредит". Хоч його ім’я не озвучується, але найімовірніше йдеться про олігарха Костянтина Жеваго, який у 2002 році придбав 40,19% акцій гірничо-збагачувального комбінату у чотирьох компаній.

2022 року суд визнав купівлю цих акцій недійсною, а тому олігарх через адвоката вирішив вплинути на Верховний суд, щоб не допустити втрату акцій. У квітні Верховний суд ухвалив рішення на користь бізнесмена.

Під час передачі другого траншу у розмірі 450 тисяч доларів Князєва було затримано.

Як повідомлялося раніше, Верховний суд після засідання 16 травня взяв на себе повну відповідальність за ті, що відбуваються у зв’язку з можливими корупційними діями окремих працівників.