F-16 для України: Шольц зробив неприємну заяву

Читать на русском
Автор
7466
Олаф Шольц зробив заяву щодо винищувачів для України
Олаф Шольц зробив заяву щодо винищувачів для України. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Німеччина, як і раніше, концентрується на танках і боєприпасах

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив нову заяву про поставки F-16 для України. Його країна не має наміру брати участь у "коаліції винищувачів", яку очолюватимуть Великобританія та Нідерланди.

Таку заяву Шольц зробив відповідаючи на запитання про те, чи братиме участь Германія у спільному альянсі з підготовки пілотів винищувачів та поставках бойових літаків Україні. Про це повідомляє Tagesschau.

За його словами, Німеччина, як і раніше, концентрується на танках, боєприпасах, створенні "діючої системи ремонту" та протиповітряної оборони.

"Ми зосередилися на тому, що ми робимо. Це дуже актуально зараз для здатності України захищати себе", – зазначив Шольц у кулуарах саміту Ради Європи.

Він також додав, що не бачить тиску на Німеччину в дискусії щодо поставок винищувачів Україні.

"До нас немає жодних вимог", — сказав канцлер Німеччини.

Зазначимо, що сьогодні, 17 травня, на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку прем’єр-міністри Великобританії та Нідерландів домовилися очолити "коаліцію винищувачів" для надання Україні бойових літаків F-16. Раніше до "коаліції" приєдналася Франція.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що військовий експерт Роман Світан розповів, як довго потрібно навчати українських пілотів для винищувачів F-16.