На війні загинув відомий харківський театральний режисер

Читать на русском
Автор
573
Микита Калембет
Микита Калембет

Чоловік вирушив на фронт сапером

Повномасштабна війна в Україні продовжує забирати життя наших захисників. Трагічна звістка прийшла до харківського дитячого театру "Каламбур". На фронті загинув його режисер.

Про це повідомляється на сторінці театру у Facebook.

Як стало відомо, на війні загинув викладач, режисер, драматург і поет із Харкова Микита Калембет. Він брав участь у розмінуванні Харківської області, потім як сапер вирушив на лінію зіткнення і пишався тим, що в цей складний час приносить користь своїй країні.

"Прийшов в наш театр маленьким хлопчиком, деякий час працював викладачем. Останні роки був одним з наших драматургів. Всі ви знаєте виставу "Біжи" , це його робота. В планах було ще декілька спільних проєктів, але війна поставила їх на паузу. Нік став військовим. Нещодавно ми разом з вам, нашою каламбурівської родиною , збирали йому на тепловізер… 2 вищі освіти, режисер, драматург, поет майстр з шах, друг, учень, колега, син, брат, батько, чоловік, викладач, бард, воїн, світла, щира, добра людина. Дякуємо тобі за все, ти завжди залишишся в наших спогадах, в наших серцях. Хочемо щоб нові покоління знали нашого Героя", — розповідають його колеги.

За інформацією адміністрації Шевченківського району Харкова, Микита Калембет з 2016 року був викладачем першої категорії дитячої школи мистецтв №6 (викладав акторську майстерність та сценічний рух). Любив гітару, мандрівки, фізкультуру, сценічне фехтування, акробатику, писав вірші. Чоловік також викладав шахи, тож його позивним був "Шахіст".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни вбили воїна із позивним "Бандера".

Також ми повідомляли про те, що Валентина Хамайко розповіла про загибель свого пасинка та показала його дитячі фото.