Скандал з РПЦ, Угорщиною та полоненими українцями: МЗС викликало на килим угорського посла

Читать на русском
Автор
2265
фото з відкритих джерел

РПЦ передала Угорщині українських полонених без відома України

Інформацію про передачу Угорщини українців, які перебували у полоні росіян, прокоментували у МЗС України. Там наголосили, що наша країна завжди рада, коли звільняють наших громадян, але те, що це сталося за спиною у офіційного Києва, там не вітають. Тому в МЗС України 9 червня було запрошено тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови.

Про це пише "Телеграф", посилаючись на заяву спікера Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

Деталі: до мережі просочилася інформація про те, що РПЦ вирішила передати українських полонених угорського походження Угорщини. Пізніше це підтвердили в угорському уряді.

У МЗС зазначили, що українська сторона не була поінформована про відповідні переговори між угорською та російською сторонами. А інформацію про це вдалося одержати вже за фактом із заяви віце-прем’єр-міністра Угорщини. Як стало відомо, йдеться про 11 українців угорського походження.

Виходячи з усього сказаного вище, до МЗС України вирішили запросити тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови.

"Українська сторона передала звернення надати детальну інформацію про наших громадян та невідкладно забезпечити до них доступ для українського консула, аби ознайомитися із їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу. Під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії із таких чутливих питань, як звільнення військовополонених" , — Каже Ніколенко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Угорщина знову підіграє кремлю. Її уряд країни опублікував дивну карту України.

Також ми повідомляли, що Угорщина поставила чергову підніжку Україні.