росія запустила ракети по Україні у річницю удара по Кременчуку: що відомо на даний момент

Читать на русском
Автор
6231
У річницю удару по "Амстору" у Кременчуці окупанти запустили ракети по місту
У річницю удару по "Амстору" у Кременчуці окупанти запустили ракети по місту. Фото Колаж "Телеграфу"

Зафіксовано загрозу пусків крилатих ракет із літаків Ту-22м3

Вдень 27 червня у більшій частині України було оголошено сигнал повітряної тривоги через загрозу запуску ракет країною з боку російських окупантів. "Телеграф" розповідає, що відомо зараз.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Збройні сили України.

" Зафіксовано виліт літаків Ту-22м3 з аеродрому Шайківка Калузької області Росії. Загроза пусків крилатих ракет з літаків Ту-22м3... Ракети заходять із Сумщини. Рухаються у напрямку Полтавщини. Рухаються у напрямку Кременчука", — йдеться у повідомленні.

Наразі відомо про вибух у Сумах. За попередньою інформацією, це була робота ППО.

Водночас повідомляється про вибухи у Кременчуці.

О 12:07 Повітряні сили ЗС України повідомили про відбій ракетної небезпеки в країні. Станом на 12:10 повітряну тривогу скасовано практично по всій країні.

Варто зазначити, що російські загарбники атакували Кременчук у річницю удару по торговому центру "Амстор" 27 червня 2022 року. Приміщення, в якому була велика кількість людей, було атаковане крилатою ракетою X-22. Наступного дня після трагедії стало відомо про 20 загиблих та 59 поранених. Також правоохоронцям надійшло понад 40 заяв про зниклих безвісти людей, які перебували на території ТЦ у момент ракетного удару.