"Літакопад" в Брянській області рф влаштував Patriot: у ЗСУ привідкрили таємницю

Читать на русском
Автор
11219
ЗРК Patriot успішно збиває ворожі цілі
ЗРК Patriot успішно збиває ворожі цілі. Фото Колаж

Українцям показали кадри, на яких видно знищені ЗРК Patriot ворожі цілі

У День зенітних ракетних військ Повітряних сил України, який відзначають сьогодні, 3 липня, українцям показали, як захисники щодня знищують повітряні цілі окупантів, у тому числі завдяки довгоочікуваному ЗРК Patriot, переданому країні у квітні.

Відповідне відео було опубліковано у Telegram-каналі Повітряних сил ЗС України.

У ролику показали роботу розрахунків ЗРК С-300, Бук-М1, Nasams, IRIS-T та Patriot. Також українські захисники ведуть спеціальний облік того, яка зброя та скільки цілей знищила. Для цього на техніку клеять спеціальні наклейки. Що цікаво, серед цілей зенітно-ракетного комплексу Patriot 13 травня опинилися три вертольоти й два літаки. Саме в цей день в Брянській області стався справжній "літакопад", але, як передбачалося раніше, їх нібито збила сама рф.

"Вистояли та вистрілили! Рашисти найбільше хотіли знищити наше ППО! Вони хотіли легкої прогулянки в українському небі. І вдарили по зенітних ракетних військах… Але ми − вистояли… І вистрілили… А вони отримали, — йдеться у підводці до відео. — Сьогодні воїни зенітних ракетних військ продовжують бити окупанта в українському небі, найсучаснішою у світі зброєю", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що наприкінці травня міністр оборони рРосії звітував про нібито знищення ЗРК Patiot. Однак у ЗСУ заявили, що це чергові нісенітниці росіян, а сам комплекс цілий і неушкоджений.