Хабар 3 тисячі доларів: НАБУ проводить обшуки у нардепа від "Слуги народу"

Читать на русском
Автор
5263
Людмила Марченко може бути причетна до порушення закону
Людмила Марченко може бути причетна до порушення закону. Фото instagram

З’ясувалося, що нардеп вагітна і незабаром має народити

НАБУ затримало помічницю нардепа від "Слуги народу" Людмили Марченко на хабарі 3 тисячі доларів. За попередньою інформацією, жінка допомагала військовозобов’язаним чоловікам незаконно виїжджати з України за системою "Шлях".

Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. В офіційному каналі НАБУ підтвердили інформацію та заявили, що зараз в офісі депутата тривають обшуки.

Хабар помічниця Марченко отримала у себе вдома в Тернопільській області, де і була затримана детективами НАБУ та САП в оперативному супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу. Вона брала гроші від чоловіків призовного віку (18–60 років) за те, що незаконно вносила їхні дані до системи "Шлях", що давало їм право виїжджати з країни.

Дані помічниці Людмили Марченко та ще групи осіб кваліфікують за ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України. Перевіряється причетність самої народної обраниці до незаконних дій. Також стало відомо, що депутат вагітна і має народжувати за два тижні.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що депутат від "Слуги народу" Оксана Дмитрієва колекціонує брендові годинники. Українці обурилися дорогими прикрасами народної обраниці.