Підніжка від Німеччини? Україну на саміті НАТО може чекати неприємний сюрприз

Читать на русском
Автор
9149
На саміті на Україну можуть чекати неприємні новини
На саміті на Україну можуть чекати неприємні новини. Фото nato.int

Берлін стримано ставиться до можливості запропонувати негайне членство

На саміті НАТО 11-12 липня, на якому, можливо, візьме участь президент Володимир Зеленський, Німеччина може наполягати на відстроченні приєднання України до Альянсу. Причина — побоювання, що такий крок може призвести до війни росії з НАТО.

Про це пише Telegraph, посилаючись на власні джерела.

Так, за словами джерела видання, Берлін планує використати саміт, щоб закликати інших союзників зосередитися на гарантіях безпеки, а не на пропозиціях про членство, щоб допомогти Україні захистити себе у разі відсутності вступу.

"Берлін стримано ставиться до можливості запропонувати негайне членство. Йому потрібен час для розробки гарантій, які, по суті, заблокують членство", — сказав він.

Зазначається, що Німеччина не хоче, щоб російський диктатор володимир путін потенційно тестував статтю 5, згідно з якою збройний напад на будь-яку з держав-членів НАТО розглядається іншими учасниками Альянсу як акт насильства і нападу на них усіх, а тому вживають заходів, щоб допомогти країні, на яку скоїли напад.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас розповіла, що на Україну на саміті у Вільнюсі чекає сюрприз.