США назвали два напрями реформ, які потрібні Україні для вступу до НАТО

Читать на русском
Автор
4681
Що потрібно для вступу України до НАТО
Що потрібно для вступу України до НАТО. Фото Відкриті джерела

Є серія реформ, над якими Вашингтон працює з Києвом та з НАТО

У Штатах вважають, що Україна зможе стати членом НАТО, але для цього від країни очікують на низку змін. Насамперед вони стосуються реформ.

Про це у середу, 12 липня, сказала старший директор Ради національної безпеки США з питань Європи Аманда Слоат, пише CNN.

"Україні все ще необхідно провести низку реформ, щоб приєднатися. Ми визнаємо, що Україна вже досягла значного прогресу в плані реформ... Але, як сказав президент (Джо Байден, — Ред.) і як чітко вказано в комюніке, Україні, як і раніше, необхідно продовжуватиме демократичні реформи та реформи сектору безпеки ", — сказала вона.

У Штатах впевнені, що Україна зможе досягти цього. Є серія реформ у сфері управління та безпеки, над якими Вашингтон працює з Києвом та з НАТО у ширшому розумінні.

"Як ми бачили в ході обговорення комюніке, все, що виходить з Альянсу, залишається консенсусним рішенням. Як я вже говорила про річну національну програму, частково це для України, щоб визначити реформи та прогрес, який вона планує досягти. планує вирішити", — додала Аманда Слоат.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 12 липня у Вільнюсі стартував другий день саміту НАТО, у якому бере участь також президент України Володимир Зеленський. З ранку він зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, потім із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.