Легалізація медичного канабісу не перетворить Україну на Колумбію: Ігор Кузін пояснив, чому

Читать на русском
Автор
Препарати на основі канабісу незамінні для полегшення стану пацієнтів при деяких захворюваннях
Препарати на основі канабісу незамінні для полегшення стану пацієнтів при деяких захворюваннях. Фото Freepik

Норми з контролю не будуть відрізнятися від тих, що застосовують до інших наркотичних засобів

Верховна Рада підтримала законопроєкт про медичний канабіс у першому читанні. Дехто побоюється, що це загрожує розгулом неконтрольованих наркотичних препаратів, проте цього не станеться.

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін розповів "Телеграфу", чому побоювання, що Україна перетвориться на Колумбію — безпідставні.

"Україна має власне виробництво наркотичних препаратів. Щонайменше три вітчизняні заводи виробляють наркотичні ліки, які продають в аптеках, відпускають за рецептами і підлягають відповідним нормам закону. Це поштучний облік, контроль завезення, контроль як з точки зору виробництва, так і розповсюдження в аптечних мережах", — пояснив він.

Кузін додав, що по суті, прийняття закону дасть лише можливість застосовувати препарати на основі медичного канабісу в клінічній практиці та нормативно врегулює ці процеси.

"Норми стосовно контролю не будуть відрізнятися від тих, що застосовують до інших наркотичних засобів", – резюмував заступник міністра охорони здоров'я.

Детальніше читайте у матеріалі "Телеграфа": Не сигарети і не таблетки: Ігор Кузін розповів, як в Україні прийматимуть медичний канабіс