путін погодився продовжити зернову угоду? Що заявив Ердоган (оновлено)

Читать на русском
Автор
5058
Президент росії особисто зустрінеться с президентом Туреччини наступного місяця
Президент росії особисто зустрінеться с президентом Туреччини наступного місяця. Фото kremlin.ru

В Туреччині сподіваються на позитивне вирішення питання

Російський президент володимир путін міг погодитися продовжити зернову угоду. Заяву, яка на це вказує, зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Про це заявляє AFP News Agency у п’ятницю, 14 липня. При цьому інші джерела повідомляють, що володимир путін не дав прямої угоди, між лідерами двох країн є лише "спільні позиції з цього питання".

"Ердоган заявив, що путін погодився на продовження чорноморської зернової угоди", — сказано в повідомленні AFP.

У той же час турецьке видання Haber Turk повідомляє, що Туреччина готується до візиту російського президента в серпні 2023 року. На цій зустрічі обговорюватиметься, зокрема, і зернова угода між Україною та росією. На даний момент прямої згоди від путіна не надходило, але у Стамбулі сподіваються, що питання буде вирішено позитивно.

"Ми згодні на продовження цього Чорноморського зернового коридору. З ООН пан Гутерріш надіслав листа пану путіну. Сподіваюся, що цим листом ми забезпечимо розширення зернового коридору спільними зусиллями нас і росії. У нас (з путіним — ред.) є спільні позиції щодо продовження зернової угоди", — сказав Ердоган під час спілкування з журналістами.

У свою чергу в росії заявили, що володимир путін зараз не робив жодних заяв.

"Жодних заяв, що стосуються продовження "зернової угоди", з російської сторони не було", — сказав прес-секретар президента дмитро пєсков.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в ООН путіну зробили привабливу пропозицію. В обмін на продовження зернової угоди дочірню компанію підсанкційного Россільгоспбанку підключать до міжнародної системи SWIFT.