Ще один "слуга народу" відмовляється від мандата: він давно за кордоном (оновлено)

Читати російською
Автор

У сім'ї поки що депутата є бізнес за кордоном та маєток

Після любителя відпочинку на Мальдівах Юрія Арістова, якого позбавили повноважень народного депутата, ще один нардеп від "Слуги народу" залишиться без мандата. Йдеться про кума Віктора Медведчука Андрія Холодова.

Скрін його заяви про складання мандату опублікував голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Це питання буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

У заяві зазначено, що Холодов за власним бажанням відмовляється від мандата народного депутата України, посилаючись на статтю 81 Конституції та статтю 4 закону "Про статус народного депутата України". Крім того, його виключили з партії "Слуга народу", про що повідомила її голова Олена Шуляк.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Андрія Холодова про складання повноважень народного депутата. У свою чергу, як голова партії "Слуга Народу" підписала розпорядження про виключення його з партії", — написала вона, нагадавши слова Володимира Зеленського про те, що якщо депутати під час війни хочуть відпочити, то країна від них також відпочине.

Олена Шуляк додала, що партії "Слуга народу" має намір очищати свої лави від людей, які дискредитували себе. Також вона заявила, що люди, які не в змозі захищати інтереси держави, мають самостійно складати повноваження вже зараз та закликала всіх, хто "нівелює цінності країни", відмовитися від мандату та звільнити місця для тих людей, які можуть і хочуть працювати.

Як раніше з'ясували журналісти "Схем", 21 січня 2023 року Холодов виїхав з України через пункт пропуску "Порубне" у Чернівецькій області до Румунії на автомобілі Mercedes GLS 450. І з того моменту вже півроку не з'являвся на засідання Верховної Ради і, відповідно, не голосував. Загалом з початку повномасштабного вторгнення "слуга" виїжджав із України 12 разів, але завжди повертався.

За наявною інформацією, Андрій Холодов зараз проживає на Кіпрі у сімейному маєтку у місті Лімасол. У всякому разі, саме там він був помічений у травні-червні цього року. Крім того, його сім'я розвиває бізнес за кордоном — дружина депутата Катерина Шаховська в грудні 2022 року купила частку в салоні краси LA SALUTE Sport&Beauty у Відні.

Маєток сім'ї Холодових

Раніше "Телеграф" розповідав, що влада країни заблокувала виїзд нардепам з України на тлі скандалів. Відповідні органи тепер ретельно перевірятимуть документи про відрядження.