Один із глав УПЦ засуджений до в’язниці: зазіхав на територіальну цілість України

Читать на русском
Автор
Митрополит Йонатан
Митрополит Йонатан

Суд визнав, що священик діяв на користь росії

Голову Тульчинської єпархії УПЦ (МП) єпископа Йонатана (Анатолій Єлецьких) засудили до п’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, представника Московського патріархату визнано винним у зазіханні на територіальну цілісність України, а також у діях, спрямованих на виправдання російської агресії та повалення конституційного ладу.

"Прокурор у суді довів, що у січні 2022 року митрополит, керуючись проросійськими ідеологічними мотивами, розмістив на вебсайті єпархії авторську статтю про чільну роль "московського патріархату" у православному християнстві та заперечення самостійності ПЦУ", — йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час обшуків у нього знайшли матеріали пропагандистського змісту, які він розповсюджував серед парафіян.

Згідно з висновком експертизи, ці матеріали містили заклики до розпалювання релігійної ворожнечі, підтримки агресії росії та виправдання окупації української землі.

Як повідомлялося раніше, інформація про обшуки у Йонатана з’явилася у жовтні минулого року, а в січні 2023 року СБУ передала матеріали до суду.