Поліція взялася за екснардепа від партії Порошенка із "темним" минулим: у чому підозрюють

Читать на русском
Автор
3068
Поліція взялася за екснардепа від партії Порошенка із "темним" минулим: у чому підозрюють Новина оновлена 09 серпня 2023, 11:07

Екснардеп у "схемі" отримав 20 млн грн

Українські правоохоронці розкрили злочинне угруповання, яке нібито займалося махінаціями на фондовій біржі. До неї входить екснардеп.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Зазначимо, що слідство не називає імена фігурантів, проте, як стало відомо "Телеграфу", йдеться про нардепа Руслана Демчака. Іншими учасниками махінацій є професійні учасники фондового ринку та фізособи.

За версією слідства, зловмисники легалізували злочинні доходи від маніпуляцій із купівлею-продажем облігацій внутрішньої державної позики України. Це дозволяло отримати виплату інвестиційного прибутку, що не підлягає оподаткуванню. Незаконні прибутки фігуранти нібито отримували через підконтрольний банк.

"Раніше правоохоронці провели обшуки у приміщенні банку та повідомили про підозру учасникам фондового ринку. Наразі про підозру повідомили колишньому депутату, який очолював комітет з питань фінансової політики. У "схемі" він отримав 20 млн грн незаконного прибутку", — йдеться у повідомленні.

Тепер, у разі доведення провини, вищезгаданим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Хто такий Руслан Демчак

За даними з відкритих джерел, фігурував в антикорупційних розслідуваннях: щодо махінацій з природними ресурсами – 2 справи, податкових зловживань – 2 справи, владних зловживань – 2 справи, шахрайських афер – 1 справа.

У 2010-2013 роках був головою Ради Федерації роботодавців м.Києва. У 1997 році заснував багатопрофільний холдинг UBG (Ukrainian Business Group), до якого входило багато підприємств різного профілю.

У 2011 році передав управління холдингом своїм підлеглим та сконцентрувався на суспільно-політичній діяльності.

2012 року балотувався до Верховної Ради 7-го скликання як безпартійний самовисуванець, зняв свою кандидатуру.

З 2014 року – народний депутат 8 скликання. Обрано від партії "Блок Петра Порошенка" по округу №18 (Вінницька область). Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності.

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 18 округу (Вінницька область) як безпартійний самовисуванець.

Оновлено: Сам Руслан Демчак запевняє, що жодних підозр від правоохоронців не отримував, а дану інформацію він назвав "фейковою"

"Я був, є і буду патріотом і продовжуватиму працювати на Перемогу та відновлення України!", — підкреслив він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ отримала нардепа-"слугу" Анатолія Гунька на великому хабарі.