Звільнено керівництво Бюро економічної безпеки, вшосте за 3 роки: названо можливу причину (оновлено)

Читать на русском
Автор
7584
Звільнено керівництво Бюро економічної безпеки, вшосте за 3 роки: названо можливу причину (оновлено)

На місце Федорова вже призначили і виконуючого обов’язки.

Голову Бюро економічної безпеки (БЕБ) Едуарда Федорова, дружина якого нещодавно стала фігурантом журналістського розслідування, могли звільнити з посади. Це вже шоста зміна керівництва за останні три роки.

Про це повідомив народний депутат від фракції партії "Голос" Ярослав Железняк і підтверджують джерела "Телеграфа".

За його даними, тимчасово виконувачем обов’язків керівника БЕБ був призначений Андрій Пащук.

"Без конкурсу і таке інше", — стверджує депутат і додає, що це вже 6-та зміна керівництва ДФС (стало БЕБ) за останні 3 роки.

Як підкреслив Железняк, 17 квітня 2023 року перший заступник Директора Бюро економічної безпеки Федоров тільки приступив до виконання повноважень Директора, а рівно через три місяці пішов у щорічну оплачувану відпустку.

Станом на 31 липня 2023 року із відпустки в.о. директора так і не з’явився на роботу, перейшовши на лікарняний "а згодом, швидше за все, напише заяву про звільнення".

У парламентській фракції "Слуга народу" журналісту "Телеграфа" підтвердили інформацію про звільнення Федорова, не уточнюючи причин. Також відставку Федорова "Телеграфу" підтвердили у фінансовому комітеті Верховної Ради. Серед можливих причин називають низькі показники роботи керівника Бюро.

Довідково: зараз відомство очолює Едуард Федоров, який, у свою чергу, також був у статусі виконувача обов’язків. Андрій Пащук, який, за нашими даними, зайняв крісло директора, з 5 липня 2023 року обіймає посаду заступника директора ВЕБ.

Він із 1997 по 2017 рр. перебував на службі на оперативних та керівних посадах у правоохоронних органах, а з 2012-го працював у МВС як заступник начальника управління Головного управління боротьби з організованою злочинністю.

Варто зазначити, що поки що офіційної інформації з цього приводу не надходило.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 6 березня 2023 року Едуарда Федорова було звільнено з посади начальника управління СБУ в Сумській області. Потім 11 квітня його призначили головою Бюро економічної безпеки замість Вадима Мельника.