Рада не відправляла Вадима Столара у відрядження до Франції за державні кошти (документ)

Читать на русском
Автор
761
facebook. Новина оновлена 31 серпня 2023, 09:02

Одіозний забудовник регулярно буває у Франції, але наскільки ці візити пов'язані з парламентською діяльністю.

Народний депутат, одіозний столичний забудовник і колишній функціонер забороненої ОПЗЖ Вадим Столар (зараз входить до депутатської групи "Відновлення України"), за час широкомасштабного вторгнення не здійснював закордонних відряджень у статусі народного обранця за державний кошт.

Про це сайту "Телеграф" стало відомо з відповіді апарату Верховної Ради України на інформаційний запит видання.

Так, за даними журналістів-розслідувачів, від початку широкомасштабного вторгнення Вадим Столар виїжджав з України тричі: у квітні, травні та червні 2023 року.

Столар гостює в Дубаї та Ніці і не заперечує цього, пояснюючи, що у Франції перебуває його родина. Крім того, останній виїзд з країни у червні начебто був пов'язаний із "офіційним відрядженням до Сенату Франції". Принаймні таке пояснення Столар давав українським ЗМІ.

"Телеграф" поцікавився у апарату Верховної Ради, а скільки ж таких офіційних закордонних відряджень у період з 24 лютого 2022 року по 18 серпня 2023 року здійснив народний депутат Вадим Столар.

В апараті парламенту повідомили, що у запитуваний період бюджетні кошти на перебування у відпустці та здійснення відряджень, Столаром не використовувались.

Однак це не означає, що таких відряджень не було. Так, за інформацією видання, у 2023 році Вадим Столар щонайменше п’ять разів відбував у закордонні відрядження не державним коштом: у квітні до Франції, у травні до Польщі і знову до Франції, у липні до Бахрейну і Великої Британії. Наразі місце перебування Вадима Столара невідоме, проте в прес-службі депутата запевняють, що він знаходиться в Україні.

Нагадаємо, що в Україні продовжують діяти численні благодійні фонди, засновані колишніми функціонерами ОПЗЖ, у тому числі і Вадимом Столаром. Ці фонди у майбутньому можуть допомогти втриматись у великій політиці народним обранцям.