Столтенберг розповів, яку відповідь готує НАТО на падіння "шахедів" у Румунії

Читать на русском
Автор
Прес-конференція Зеленського і Столтенберга
Прес-конференція Зеленського і Столтенберга. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Альянс хоче збільшення кількості військ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який прибув 28 вересня з візитом до Києва, прокоментував падіння безпілотників та ракет на території країн Альянсу. На його думку, це дестабілізує ситуацію у цих регіонах.

Про це він заявив на спільній прес-конференції у Києві з президентом України Володимиром Зеленським, відповідаючи на запитання кореспондента "Телеграфа" Дмитра Дубенського. Генсек підкреслив, що наразі немає підтвердження того, що атаки на країни НАТО були цілеспрямованими.

За словами Столтенберга війна росії проти України представляє величезний ризик для всіх членів Альянсу. "І тому з початку війни та навіть перед нею НАТО надає серйозну підтримку Україні. Що стосується уламків дронів у Румунії, то у нас немає жодних доказів, що це є результатом цілеспрямованого нападу Росії на територію Альянсу", — заявив він.

Столтенберг також значив, що удари рф на кордоні з Румунією дестабілізують ситуацію у регіоні.

Генсек підкреслив, що НАТО прагне збільшити свою присутність у країнах, що межують з Україною, зокрема й в Румунії. А саме збільшує кількість військ та літаків, встановлює системи моніторингу ситуації на кордоні та проводить повітряне патрулювання.

Нагадаємо, в Румунії за 14 кілометрів від кордону з Україною виявили фрагменти, які, ймовірно, є частиною російського безпілотника.

Після цього Бухарест викликав російського посла та назвав постійні російські атаки порушенням міжнародного права та воєнними злочинами.