У Румунії знову викликали "на килим" російського посла: що сталось цього разу

Читать на русском
Автор
МЗС висловлює рішучий протест проти чергового порушення повітряного простору Румунії
МЗС висловлює рішучий протест проти чергового порушення повітряного простору Румунії. Фото Відкриті джерела

МЗС Румунії також поінформувало союзників у НАТО і консультується з ними щодо ситуації на кордоні з Україною

Румунія викликала очільника російської дипломатичної місії до Міністерства закордонних справ "на килим". Причиною стали знайдені за 14 кілометрів від кордону уламки від російського безпілотника. В МЗС назвали постійні російські атаки порушенням міжнародного права і воєнними злочинами.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС. Подібний інцидент фіксують на території країни вже не вперше.

"У зв’язку з виявленням 13 вересня нових фрагментів дрона подібного до тих, що використовуються російською армією, розкиданих на кілька десятків метрів у жудці Тульча, МЗС висловлює рішучий протест проти чергового порушення повітряного простору Румунії. МЗС рішуче закликає до припинення регулярних атак проти українського населення і цивільної інфраструктури та безвідповідальної ескалації з боку росії", – зазначається в офіційній заяві.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, коментуючи знайдені на території країни уламки дронів, закликав не турбуватись, зазначивши, що жодної небезпеки немає. Тим часом, в МЗС посилили діалог з НАТО.

"МЗС поінформувало союзників у НАТО і консультується з ними щодо ситуації на кордоні між Румунією та Україною. Також МЗС невідкладно викликає керівника дипломатичної місії РФ", – повідомили у зовнішньодипломатичному відомстві Румунії.

Раніше "Телеграф" писав, що у мережі показали кадри удару російського дрону Shahed-136 по території Румунії. Інцидент із потраплянням територією країни НАТО стався 4 вересня.