Це буде не ПВК "Вагнера": три причини, чому нова армія найманців путіна буде малоефективною

Читать на русском
Автор
Найманець ПВК "Вагнера"
Найманець ПВК "Вагнера". Фото росЗМІ

путіну та його соратникам не вдасться повторити досвід євгена пригожина

путін доручив колишньому начальнику штабу ПВК "Вагнер", полковнику у відставці андрію трошеву створити новий добровольчий підрозділ для війни в Україні із залишків "вагнерівців". Проте істотного впливу нове-старе формування на війну в Україні не спричинить, та й особливим авторитетом у росії, швидше за все, не користуватиметься.

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів генерал армії, ексглава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж. За його словами, нова мініармія найманців не перевершить ПВК "Вагнер" і на це є три причини.

Перша, новий підрозділ формуватиметься з бійців ПВК "Вагнера", а підпорядковуватиметься Міноборони росії. Однак нічого спільного з первісною ПВК нинішній склад найманців не матиме — це усічений склад.

Друга причина полягає в тому, що велика кількість справді професійних найманців євгена пригожина вже вибита. Та й третя причина — кредит довіри. Хоч би як старалися путін і трошев, їхня мініармія найманців не отримає довіри росіян у тому обсязі, в якому колись він був у ПВК під керівництвом євгена пригожина та дмитра уткіна.

"Примара чергового походу на москву буде тяжіти над цією структурою. У них бачитимуть потенційних путчистів. Це точно не буде ПВК "Вагнера" – відносно самостійна та самодостатня бойова одиниця, яка працює більш-менш автономно за низкою стратегічних напрямків", – констатував генерал.

Детальніше про діяльність ПВК "Вагнера" в Україні та плани путіна читайте у матеріалі: "Уявляє себе великим полководцем і копіює Сталіна": генерал Маломуж про нову армію найманців путіна".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Білорусі "вагнерівців" вербують у нову ПВК. олександр лукашенко створив власну організацію, яка захищатиме його у разі перевороту в країні.