Комендантську годину в Україні не скасують: названо дві причини

Читать на русском
Автор
Для пересування містом після опівночі потрібна перепустка
Для пересування містом після опівночі потрібна перепустка

Поліція не може притягувати до відповідальності клуби та ресторани за порушення комендантської години

Глава Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів чому комендантську годину в тилових регіонах країни досі не скасовано.

Чиновник назвав дві причини, через які українцям обмежують пересування у нічний час. Подробиці міністр озвучив в інтерв’ю "Українській правді".

Ігор Клименко пояснив у чому логіка збереження комендантської години у тилових регіонах через півтора роки після початку повномасштабної війни. Він наголосив, що обмеження не скасовують з двох причин: підтримання дисципліни та профілактика злочинності.

Дисципліна має бути в тилових регіонах. І профілактика злочинності. У цей час, наприклад, чотири, п’ять чи шість годин — у кожній області є свій комендантський час — ми чітко знаємо, що якщо якась людина знаходиться на вулиці, у нас є законні підстави його перевірити ", — пояснив глава МВС.

За словами чиновника, завдяки запровадженню комендантської години злочинність у країні мінімізована.

Клименко також розповів, що на даний момент поліція не має правового механізму для притягнення до відповідальності клубів і ресторанів, які продовжують працювати під час дії комендантської години.

Нагадаємо, що під час комендантської години пересуватися містом можна лише за спеціальними перепустками. На законних підставах їх видають працівникам сектору безпеки та оборони, критичній інфраструктурі міста та органів державної влади.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві з 1 вересня розважальні заклади та ресторани працюють на годину довше – до 23:00. Але навіть попри ослаблення обмежень деякі заклади харчування продовжують працювати вночі.