Проводив служби з росіянами, а потім одягнув піксель: митрополит УПЦ МП потрапив у новий скандал

Читать на русском
Автор
1095
Митрополит Августин
Митрополит Августин. Фото Центр інформації УПЦ

Службу безпеки України закликали звернути увагу

Митрополит Білоцерківський та Богуславський Української православної церкви (Московського патріархату) Августин, який нещодавно брав участь у служінні з духовенством РПЦ в Італії, знову привернув увагу активістів неоднозначним вчинком. Цього разу його було помічено у формі Збройних сил України.

Про це повідомив блогер та військовослужбовець ЗСУ Анатолій Штефан із позивним "Штірліц". Він також опублікував фото, на якому митрополит Августин (у світі Маркевич Адам Іванович), одягнений в однострій ЗСУ, керує автомобілем.

Митрополит Августин за кермом

"Хто пустив його до воїнів? Чому це московите одягло військовий піксель? Гоніть його разом з його прихвоснями", — написав Штефан.

Він також закликав Службу безпеки України звернути увагу на дії митрополита. "Служба безпеки України, може, нарешті, зупините це шоу Адама Івановича", — написав Штефан.

Нагадаємо, у Службі безпеки України назвали кількість священиків УПЦ МП, які попались на різних злочинах. Серед викритого – 20 фактів держзради, колабораціонізму та пособництва країні-агресору. 18 виробництв із публічної агітації до релігійної ненависті, а також продажу вогнепальної зброї та розповсюдження дитячої порнографії.