Вступ України до НАТО: Столтенберг зробив гучну заяву

Читать на русском
Автор
5632
Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг. Фото Офіс президента

Це хороший сигнал для України

Абсолютно всі учасники Північноатлантичного альянсу погодилися, що Україна стане членом цього Альянсу. Подібну думку вони висловлюють уже не вперше.

Таку заяву у вівторок, 11 жовтня, зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі. Там незабаром відбудеться чергове засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" щодо військової допомоги Україні.

Генсек підкреслив, що чим міцнішою буде Україна на полі бою, тим сильнішою буде її позиція в ході переговорів.

"Історія не повинна повторюватися. Саме тому всі члени Альянсу погодилися на те, щоб Україна стала членом НАТО", - сказав він.

Зазначимо, що сьогодні у столиці Бельгії, куди вже прибув український президент Володимир Зеленський відбудеться також засідання Ради Україна-НАТО. Ймовірно, глава держави може взяти у ньому участь.

До речі, варто нагадати, що у квітні 2023 року Столтенберг також говорив, що всі країни-члени НАТО погоджуються з тим, що Україна має стати членом Альянсу. Це було на скільки місяців не саміту у Вільнюсі

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що кандидат у президенти США Рон Десантіс прокоментував тему вступу України до НАТО. На його думку, це не дуже хороша витівка насамперед для Штатів.