Детективи БЕБ відмовляються залучати консула Ізраїля до справи Коломойського, - адвокат

Читать на русском
Автор
734
Ігор Коломойський
Ігор Коломойський. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Адвокат повідомив, що Коломойського жодного разу за час перебування під вартою не допитували

Адвокати Ігоря Коломойського просили залучити для участі у слідчих діях уповноваженого консула Ізраїля, бо бізнесмен являється громадянином цієї держави. Детективи Бюро економічної безпеки України відмовилися задовольнити клопотання.

"Як відомо, пан Ігор Коломойський є громадянином Держави Ізраїль. Для забезпечення відповідних процесуальних гарантій ми з колегами ініціювали клопотання до Бюро економічної безпеки України та просили залучити для участі у слідчих діях уповноваженого консула Держави Ізраїль", — повідомив адвокат Олександр Лисак, який представляє інтереси бізнесмена.

За його словами, традиційно у задоволенні такого клопотання детективи БЕБ відмовили.

"Ми отримуємо послідовні відмови у забезпеченні зустрічей з дружиною клієнта, залучення консула, а самого клієнта жодного разу за час перебування під вартою не допитували. Більше того, останню відмову детективи надали фактично в той самий день звернення з клопотанням, що на нашу думку, свідчить про шаблонне ставлення слідства до будь-яких клопотань захисту", — підкреслив Лисак.

Справа Коломойського — що відомо

2 вересня 2023 року Ігор Коломойський отримав від СБУ підозру за двома статтями — ст. 190 (шахрайство) та ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Шевченківський райсуд Києва відправив бізнесмена під варту з альтернативою внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

15 вересня Коломойському вручили нову підозру у справі про заволодіння 5,8 мільярда гривен. Того ж дня суд збільшив розмір застави до 3,9 мільярда гривень. Згодом адвокати Коломойського повідомили, що йому відмовляють у зустрічі з дружиною.

6 жовтня Апеляційний суд залишив у силі ухвалу про майже 3,9 мільярда гривень застави для бізнесмена.