До Коломойського завітали силовики та вручили підозру: що відомо

Читать на русском
Автор
5783
Ранок видався неспокійним для олігарха
Ранок видався неспокійним для олігарха. Фото Колаж

Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їхнього виведення за кордон

Вранці у суботу, 2 вересня, додому до скандально відомого українського олігарха Ігоря Коломойського, який у День Незалежності України відвідав офіс Національного антикорупційного бюро (НАБУ), який розслідує кілька справ за його участю, прийшли силовики. Йому вручили підозру за кількома статтями.

Про це "Телеграфу" повідомили джерела у правоохоронних органах. Нова підозра вручена йому за кількома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, це ст. 190 та 209, а саме легалізація майна, отриманого шахрайським шляхом.

Силовики прийшли до олігарха вранці
Вони відвідали його вдома

Пізніше в СБУ підтвердили, що за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки Коломойський отримав підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Це ст. 190 (шахрайство); та ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Коломойський отримав підозру

"Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їхнього виведення за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ", — йдеться у повідомленні.

В Офісі Генерального прокурора додали подробиць, уточнивши, що за даними слідства, Коломойський шахрайським шляхом заволодів коштами в сумі понад 570 млн гривень. Надалі він їх легалізував.

Нагадаємо, в Україні розслідується кілька справ за участю Ігоря Коломойського. Зокрема, про можливі махінації в компаніях "Укрнафта" та "Укртатнафта", виведення 13 млрд гривень та доведення "ПриватБанку" до банкрутства.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Ігор Коломойський погрожував керівництву НБУ. Юристи "ПриватБанку" надали суду незаперечні докази цього факту.