Готуємось до блекаутів. У "Дії" з’явилася карта найближчих Пунктів незламності

Читать на русском
Автор
Карта буде доступна навіть у режимі офлайн
Карта буде доступна навіть у режимі офлайн. Фото Telegram

У майбутньому функціонал буде розширено

У додатку "Дія" з’явилася карта з адресами Пунктів незламності. Тепер за кілька кліків можна знайти найближчий і прокласти до нього зручний маршрут. Це допоможе українцям залишатися на зв’язку та мати доступ до всього необхідного навіть за умов блекаутів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Карта – інтерактивна. З її допомогою можна дізнатися адресу, графік роботи та умови кожного Пункту незламності. Також можна відфільтрувати за конкретними потребами – дізнатися, чи є інтернет, обігрів, генератор чи мобільний зв’язок.

"Скористатися сервісом можна навіть офлайн. Потрібно лише попередньо завантажити карту вибраного регіону в Дії, коли буде Інтернет. І все – вона завжди з вами. На карті доступна інформація про пункти у всіх областях, крім Херсонської, Донецької, Запорізької, Луганської. Також частково Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської та Миколаївської. Безпека людей понад усе", — зазначив Федоров.

Він додав, що у майбутньому функціонал буде розширено. З’явиться можливість перегляду фото Пунктів незламності, поставити оцінку, залишити відгук і т.д.

"Продовжуємо готуватися до можливих блекаутів і робити все, щоб у кожного був стабільний зв’язок та інтернет", — резюмував глава Мінцифри.

Як переглянути карту

  • зайдіть у Дію
  • натисніть Послуги
  • натисніть Пункти незламності
  • виберіть свою область
  • завантажте картку

Після цього картка буде доступна для використання офлайн. Додаток покаже всі Пункти незламності в радіусі 1,5 км.

Як писав "Телеграф", у Міненерго розповіли, коли в Україні розпочнуться відключення світла. Там також пояснили, чому можуть ввести графіки відключень.