Війна — день 605: окупанти перекидають сили і несуть "вражаючі" втрати під Авдіївкою

Читать на русском
Автор
16915
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 21 жовтня 2023 року. Російські окупанти втрачають опорно-зводні пункти і, за словами президента України Володимира Зеленського, зазнають "насправді вражаючих" втрат на Авдіївському напрямку. І це не межа, оскільки Збройні сили України отримуватимуть ATACMS доти, доки не звільнять окуповані території.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 21 жовтня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:20 На Харківщині російська ракета вдарила по терміналу "Нової пошти", повідомив президент Володимир Зеленський.

"На жаль, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким! Станом на цей час відомо про 13 постраждалих. На місці працюють усі служби, триває рятувальна операція", — повідомив він.

22:00 Українські військові отримали від Канади партію оновлених бронемашин Senator MRAP.

Нова партія має покращений протимінний захист, який дасть додаткові переваги під час виконання завдань на фронті.

21:00 Україна готує новий саміт Кримської платформи. Він відбудеться у Чехії, заявив президент Володимир Зеленський.

20:00 Наступне засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться вже у листопаді цього року. Остаточна дата буде відома пізніше, розповів начальник Управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк.

19:00 Ще 11 танків та 29 ББМ знищили воїни ОСУВ Таврія. Близько 80 відсотків з цього — на Донеччині, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

18:00 Російські окупанти за сьогодні випустили по Херсонщині 24 авіабомби. У містах є пошкодження, заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

17:00 Російські окупанти почали рити тунелі поблизу Авдіївки. Таким чином військові рф намагаються підготувати "несподіванку" для ЗСУ, розповів речник 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручко Антон Коцуконь.

16:00 Обстріл Херсона триває, повідомляє начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко. "Російські окупаційні війська атакують місто з тимчасово окупованого лівобережжя. Під прицілом ворога, зокрема, середмістя і райони, що ближчі до води", — пише він у своєму телеграм-каналі.

Припинення вогню в Україні за посередництва Китаю неможливе. Україна не сяде за стіл переговорів, поки російські війська не покинуть окуповані території, заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Kyodo News.

15:00 Про вибух у Донецьку пишуть місцеві ЗМІ

14:00 Вдень суботи, 21 серпня, російські військові вкотре вдарили по Нікополю Дніпропетровської області з важкої артилерії. Є загиблий.

13:00 Німеччина виділяє Україні 200 млн. євро фінансової допомоги. Гроші підуть на відновлення країни внаслідок війни.

12:00 Партизани виявили велике місце дислокації окупантів у районі Джанкоя (Крим). Об'єкт добре охороняється та оточений оборонними спорудами.

11:00 Очільник Офісу президента України Андрій Єрмак показав, як виглядає Кліщіївка

10:00 Російські війська й надалі намагатимуться наступати в районі Авдіївки Донецької області. У ЗСУ припускають, що на цьому напрямі "гра триватиме довго".

Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

09:00 Втрати ворога за минулу добу

08:00 Кривий Ріг вночі атакували ракетами та "шахедами", пошкоджено об'єкт промислової інфраструктури, була пожежа. Про це повідомляє голова Дніпропетровської області Сергій Лисак.

За його інформацією, обійшлося без постраждалих.

07:00 Російські війська вночі здійснили комбіновану атаку на низку регіонів України. Для цього ворог застосував щонайменше два види ракет та дрони-камікадзе.

"Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовані авіаційні ракети Х-59, крилаті ракети "Іскандер-К" і ударні БПЛА типу Shahed-136/131. Інформація про наслідки цієї терористичної атаки уточнюється", — йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

06:00 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • У Миколаївській та Херсонській областях повітряна тривога тривала довше ніж дві години. У Миколаєві пролунали вибухи.
  • Виступ Джо Байдена у телеефірі подивилися понад 20 млн американців. Це майже втричі більше, ніж подивилися його минулий виступ.
  • ЗСУ продовжують вести масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції на лівому березі Херсонської області. Зокрема, українські бійці ведуть бої у селі Кринки, пише ISW.
  • У НАТО достатньо ресурсів для підтримки Ізраїлю у конфлікті з ХАМАС, а також підтримки України у війні з Росією, повідомив телеканал Digi24.

00:35 В DeepState оновили карту бойових дій. Сили Оборони України мали частковий успіх біля Кліщіївки. Ворог мав частковий успіх біля Красногорівки.

Карта бойових дій в Україні на початок дня 21.10.2023
Карта бойових дій в Україні на початок дня 21.10.2023

00:00 Ніч в Україні розпочалася неспокійно, повідомляли про вибухи у Кривому Розі, крім того, є загроза ракетних ударів та застосування ударних безпілотників ще для низки областей.

Інформацію за 18 жовтня дивіться за посиланням: Війна — день 602: ЗСУ просуваються на півдні, а окупанти продовжують штурмувати Авдіївку

З даними за 19 жовтня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 603: окупанти готуються до нових штурмів Авдіївки, а у ЗСУ успіхи на півдні

Про те, що відбувалося 20 жовтня, читайте у матеріалі: Війна — день 604: ЗСУ надихнулися отриманням ATACMS та мають частковий успіх на фронті