Нардеп "віджав" у держави землі на десятки мільйонів, заявляє НАБУ, ЗМІ назвали його ім’я

Читать на русском
Автор
3369
У НАБУ показали схему розкрадання земель
У НАБУ показали схему розкрадання земель. Фото НАБУ

Нардеп завдав збитків державі на суму 123 млн грн

Депутат Верховної Ради України (ВРУ) Роберт Горват із партії "Довіра" отримав підозру від Національного антикорупційного бюро (НАБУ) у завданні державі збитків на суму 123 млн грн. Йому вручили підозру про незаконне присвоєння понад 300 га держземель.

Інформація про висунуте звинувачення з’явилася на сайті НАБУ. При цьому ім’я нардепа повідомило Ліга.Бізнес. посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах.

За даними слідства, у 2016-2019 роках народний депутат України, маючи вплив на посадових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей (ГУ Держгеокадастру області), розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га, які перебували у постійному користуванні держпідприємства.

Згідно з злочинним задумом, директор держпідприємства повинен був відмовитися від права користування землею і звернутися до ГУ Держгеокадастру області з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки заздалегідь визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми.

Внаслідок таких дій державі завдано понад 123 млн грн збитків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук чинного народного депутата України Ярослава Дубневича.