Україна йде на зимовий час: коли переводимо годинник і що важливо знати

Читать на русском
Автор
6743
Коли Україна певодить годинник
Коли Україна певодить годинник. Фото Pixabay

Переведення стрілок відбудеться рівно о 4:00

Наприкінці жовтня Україна традиційно переводить годинник і переходить на зимовий час. "Телеграф" розповідає все, що потрібно знати про цю подію, а також як підготуватися і не пропустити тимчасові зміни.

За рік у нашій країні зазвичай переводять час двічі — у березні на літній та у жовтні на зимовий. В останньому випадку відбувається переведення стрілок годинника назад.

Коли переводять час

Переведення годинника цього року буде 29 жовтня рівно о 4 ранку. У цей час стрілки переведуть назад і знову стане 3:00.

Простіше кажучи, спати можна буде на годину довше. А от коли йдеться про перехід на літній час, навпаки, стрілки переводять на годину вперед і, відповідно, спимо цієї ночі на годину менше.

Чи потрібно переводити годинник на телефоні/комп’ютері

Сучасні смартфони роблять все за вас і час переводиться автоматично. Тільки заздалегідь необхідно перевірити, щоб на вашому гаджеті було встановлено правильну дату та час.

Якщо ж говорити про кнопкові телефони, то в такому разі переведення

годинника потрібно робити вручну. Для цього необхідно зайти в налаштування, вибрати розділ "Дата і час" та перевести годинник на годину назад у цьому випадку.

Щодо комп’ютера, то на ньому також час перекладається саме. Операційна система Windows пропонує налаштувати автоматичну синхронізацію часу. Як тільки ви запустите систему, вона налаштує ваш годинник.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як підготуватися до переходу на зимовий час та які рекомендації для цього дають.