Український педагог увійшов до десятки найкращих вчителів на планеті

Читать на русском
Автор
729
Артур Пройдаков
Артур Пройдаков. Фото instagram

Переможець премії забере мільйон доларів

Вчитель української мови та літератури Артур Пройдаков із Луганської області потрапив до десятки найкращих педагогів світу за версією премії Global Teacher Prize. Цей випадок є першим в історії премії.

Про це повідомляє "Суспільне". А до ТОП-50 увійшла ще одна педагог української мови Людмила Таболіна, яка у 2019 році стала фіналісткою Global Teacher Prize Ukraine.

У 2021 році Артур Пройдаков переміг у національній премії Global Teacher Prize Ukraine. Потрапивши до ТОП-10 найкращих педагогів світу, він хоче донести всій спільноті той факт, що попри війну вчителя в Україні, як і раніше, якісно і з любов’ю виконують свою роботу.

"Дуже важко повірити в це та усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 педагогів. І я, український учитель, серед цієї десятки. Це надихає та мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усі правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни. Цього досягнення не було б без наших захисників та захисниць. Тільки завдяки їм маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує робити лише найкраще у своїй діяльності", — зазначив Артур Пройдаков.

Найкращого вчителя планети оголосять на церемонії нагородження Global Teacher Prize, яка відбудеться вже 8 листопада у рамках 42-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Переможцю вручать грошовий приз у розмірі 1 млн доларів.

Що відомо про вчителя Артура Пройдакова

Артур Пройдаков родом із міста Кадіївка Луганської області. У листопаді 2014 року він змушений був виїхати з рідного міста через окупацію. Спершу працював у школі міста Ромни Сумської області, а потім – у школі MIDGARD у Києві.

Коли розпочалася повномасштабна війна, Артур Пройдаков організував курси з української мови для переселенців у Коломиї Івано-Франківської області. Також в українських медіа розповідав про російську агресію та значення вчительської роботи в умовах таких викликів. Автор уроків у Всеукраїнській школі онлайн.

Крім цього, педагог працює у школі Mriy Diy та є виконавчим директором в освітньому фонді MriyDiy. Також Артур Пройдаков експерт безкоштовної освітньої онлайн-платформи iLearn від ДС "Освіторія", яка допомагає випускникам готуватися до ЗНО/НМТ та вступати до вишів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, хто отримав Нобелівську премію з економіки. Переможницю відзначили за дослідження ролі жінок на ринку праці.