Війна — день 612: окупанти зазнають нищівних втрат під Авдіївкою, але готують нові провокації

Читать на русском
Автор
21944
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 28 жовтня 2023 року. Російські окупанти продовжують спроби штурму Авдіївки у спробах досягти ще якихось суттєвих успіхів на Донбасі, не мають особливих успіхів, проте зазнають втрат цілими бригадами. Також розвідка попереджає про підготовку ворогом провокацій, спрямованих на дискредитацію Міністерства оборони України.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 28 жовтня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Російські війська протягом дня обстріляли чотири громади Сумської області, повідомляє обласна військова адміністрація в суботу ввечері.

"Протягом дня росіяни здійснили 4 обстріли прикордонних територій та громад. Зафіксовано 9 вибухів. Обстріли зазнали Краснопільська, Шалигінська, Середино-Будська та Глухівська громади", — йдеться у зведенні.

22:00 Україна та США створили "гібридні" системи ППО, — New York Times

Як пише видання, американські офіційні особи називають цю програму FrankenSAM. Вона дозволяє запускати сучасні зенітні ракети західного калібру із модернізованих радянських пускових установок.

21:00 На Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках війська рф вели безуспішні штурмові дії, а також намагалися відновити втрачене становище. Водночас, Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

20:00 На тимчасово окупованих територіях України розвивається епідемія коронавірусу. Терористи влаштували "російську рулетку" у медичній сфері, розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

19:00 Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 48 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України

18:00 Україна та Нідерланди розпочали консультації щодо угоди про гарантії безпеки. Під час консультацій представники України та Нідерландів обговорили співпрацю у військовій сфері, питання економічного відновлення України, а також спільні зусилля щодо притягнення росії до відповідальності, санкційного тиску та використання конфіскованих активів російського агресора. Сторони погодили план подальших дій на найближчу перспективу щодо підготовки до укладання двосторонньої угоди про гарантії безпеки.

17:00 Російські війська обстріляли Іванівку на Херсонщині. Внаслідок ударів двоє людей отримали поранення.

Російська армія вкотре за день атакувала Корабельний район Херсона. Близько 16:30 під ворожий удар потрапив чоловік. У нього діагностували поранення голови та шиї. Потерпілого госпіталізували до хірургічного відділення, де лікарі надають йому допомогу.

15:00 Прикордонники лише протягом 27 жовтня затримали 14 порушників кордону в Одеській області.

14:00 Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін домовилися зустрітись на полях саміту Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці APEC, що проходитиме в листопаді у Сан-Франциско.

13:00 Втрати російських військ під Авдіївкою, ймовірно, найбільші за весь 2023 рік. Окупанти не можуть ефективно наступати, як того хоче кремлівське керівництво.

12:00 Протягом минулої доби, 27 жовтня, на Таврійському напрямку наші військові знищили 529 російських терористів. Ще одного окупанта вдалось взяти в полон.

11:00 В Україні вранці 28 жовтня оголосили повітряну тривогу. Причиною стала активність російського МІГ-31 — він злетів на одному з російських аеродромів.

10:00 Близько першої години ночі 28 вересня 2023 року окупанти завдали ракетного удару по Дніпропетровщині чотирма крилатими ракетами наземного базування "Іскандер-К".

Пуски здійснювались з району Джанкоя з тимчасово окупованого Криму.

Зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Схід" Повітряних Сил ЗС України збито три крилаті ракети, четверта – теж не досягла своєї цілі.

09:00 Сили ППО знищили у небі Дніпропетровської області три російські ракети.

08:00 Втрати ворога за минулу добу та з початку війни

07:00 У Херсоні пролунали кілька вибухів

Росіяни били по місту з лівого берега, є руйнування. Як повідомив глава МВА Мрочко, інформація про постраждалих уточнюється.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • Майор ЦАХАЛу заявив, що ізраїльські війська та танки увійшли на територію Сектору Газа, і перебувають там відучора.
  • Мертвим виявлено підозрюваного у масовій стрільбі в США 40-річного Роберта Карда.
  • У Дніпрі чути кілька вибухів під час повітряної тривоги сьогодні вночі, 28 жовтня.
  • За даними, зібраними експертами Інституту вивчення війни (ISW), українські оборонці продовжують просуватися на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

01:00 Вибухи у Дніпрі, також є цілі у бік Кривого Рогу.

00:00 Внаслідок вечірнього обстрілу Херсона кількість постраждалих збільшилася до восьми людей, повідомляє міська влада.

Карта бойових дій від DeepState на початок доби виглядає так:

Карта бойових дій Україна 28.10.2023
Карта бойових дій Україна 28.10.2023

Інформацію за 25 жовтня дивіться за посиланням: Війна — день 609: ЗСУ отримали перевагу на фронті, але росіяни не припиняють спроб атакувати

З даними за 26 жовтня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 610: окупанти перетворюють Авдіївку на Бахмут і не збираються зупиняти атаки

Про те, що відбувалося 27 жовтня, читайте у матеріалі: Війна — день 611: окупанти загрузли під Авдіївкою, а Україна дедалі ближче до членства в ЄС