Десятки мільйонів на ремонт вулиці - Тернопільска ОДА під час війни оголосила конкурс

Читать на русском
Автор
На Тернопільщині 62 млн грн виділять на ремонт дороги
На Тернопільщині 62 млн грн виділять на ремонт дороги. Фото gr.org.ua

Обласна влада прозвітувала про скасування тендерів на 100 млн грн, а наступного дня оголосила новий

Тернопільська облдержадміністрація планує під час війни виділити понад 62 млн грн на ремонт вулиці Білецької в обласному центрі. Востаннє цю вулицю ремонтували лише два роки тому.

Відповідна пропозиція щодо проведення ремонтних робіт з’явилася на порталі Prozorro. В оголошенні зазначається, що йдеться про реконструкцію і коригування.

В ролі замовника виступає Депaртaмент кaпітaльного будівництвa Тернопільської облaсної держaвної aдміністрaції. Тобто ремонт вулиці планують проводити зa держaвні кошти.

Єдиним учасником конкурсу є фірма – ТОВ "ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР" із пропозицією 60,3 млн грн. Це трохи менше, ніж 62,6 млн грн, які готова виділити обласна влада.

При цьому востаннє вулиця Білецька ремонтувалася лише два роки тому – у 2021 році. Тоді бюджет ремонту, за даними Prozorro складав 31 млн грн. Учасників конкурсу було двоє, але переміг той самий ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР.

Цікаво, що нещодавно голова Тернопілської ОДА Володимир Труш звітувaв про роботу з забезпечення прозорості та підзвітності оргaнів публічної влaди нa території облaсті. Серед іншого, за його словами, станом на 10 жовтня були скасовані тендери нa суму мaйже 100 млн грн. А вже 11 жовтня був оголошений конкурс на ремонт вулиці Білецької за 62 млн.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на Закарпатті виділили астрономічну суму на ремонт 8 кілометрів дороги. Там на ремонт ділянки від Ясині до Чорної Тиси виділяли майже 600 мільйонів гривень.

Матеріал опублікований українською мовою — читати мовою оригіналу