Зради немає: "Телеграф" розібрався в історії зі звільненням легендарного генерала Гордійчука

Читать на русском
Автор
3648
Ігор Гордійчук у програмі "Рандеву з Яніною Соколовою" Новина оновлена 06 листопада 2023, 21:49
Ігор Гордійчук у програмі "Рандеву з Яніною Соколовою". Фото youtube.com

Натомість генерала призначили на іншу посаду.

У вирі скандалу щодо звільнення глави Сил спеціальних операцій Віктора Хоренка у мережі бурхливо обговорюють і те, що Герой України генерал Ігор Гордійчук пішов з посади начальника ліцею ім.Богуна. Проте, як дізнався "Телеграф", жодної зради у цьому випадку немає.

Генерала звільнили, замінивши його полковником Євгеном Камаловим, якого у мережі вже встигли розкритикувати. Джерела у ЗСУ повідомили "Телеграфу", що Гордійчук пішов з посади за станом здоров'я.

Натомість генерала призначили на іншу посаду. Тепер він заступник начальника Національного університету оборони.

Керівник волонтерської групи "Народний тил" Георгій Тука про звільненого Гордійчука відгукнувся напрочуд схвально.

"Багато років знаю Героя особисто і пишаюсь цим! Знаю, як багато він зробив для реформи училища, для виховання молодих офіцерів-патріотів", — написав він.

За його словами, військовому важко повертатися до цивільного життя але, зокрема, призначення на нову посаду допомогло йому у цьому.

Проте Тука ще й долив олії у вогонь, написавши: "Як можна було так обійтись з легендою, чоботи якої мають цілувати всі "слуги".

А от новопризначеному полковнику Комалову закидують, що він викладацький офіцер. Проте і це фейк, адже Євген Комалов має медаль "За поранення". Її отримують військовослужбовці Збройних сил України, які отримали поранення під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Варто зазначити, що Гордійчук 6 листопада оприлюднив пост із міністром оборони Рустемом Умеровим та повідомив, що йде на підвищення.

Для довідки: Ігор Гордійчук – український військовослужбовець, генерал-майор, Герой України. У 2014 році очолював загін спецпризначення, який виконував завдання глибинної розвідки в тилу противника, командував операцією взяття під контроль стратегічної висоти Савур-могила. Зазнав важкого поранення голови під час виходу з Іловайська 29 серпня, після чого тривалий час перебував на реабілітації. З 2016 по жовтень 2023 року був начальником Київського військового ліцею імені Богуна.

Євген Камалов — полковник ЗСУ, доктор філософії. Офіцерську службу розпочав у 300-му навчальному танковому полку 169 Навчального центру командування Сухопутних військ, пізніше слухач Національного університету оборони України командно-штабного інституту застосування військ. Після академії обіймав посаду заступника командира 56 окремої мотопіхотної бригади ОК "Південь", а потім знову був на викладацьких посадах у Національному університеті оборони України

Нагадаємо, що звільнення голови ССО Дмитра Хоренко почало обростати скандальними подробицями, адже, як писав "Телеграф", виявилось, що сам Хоренко про своє усунення з посади не знав.