Фаріон завдає удару у відповідь: з’явилося звернення до Зеленського і Залужного

Читать на русском
Автор
7317
Ірина Фаріон
Ірина Фаріон

Конфлікт продовжує набирати обертів

Скандальна екснардепка Ірина Фаріон направила звернення до президента України Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного через мовний конфлікт з командиром 3-ї штурмової бригади Максимом Жоріним та начальником штабу бригади "Азов" Богданом Кротевичем.

Як повідомила сама Фаріон у своєму telegram-каналі, вона вважає за необхідне вжити заходів щодо Жоріна та Кротевича, чию поведінку вона назвала "хамською".

За її словами, їхня поведінка нібито "паплюжить честь українського офіцера і кидає тінь на всю українську армію". Також вона зазначила, що звернулася до кіберполіції через наплив негативних коментарів щодо її діяльності.

Тим часом, як повідомляє "Укрінформ", у Львівському політеху, де викладає Фаріон, повідомили, що 23 листопада спеціальна комісія проведе засідання, щоб розглянути питання звільнення чиновниці.

Проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету Львівська політехніка Олег Давидчак після зустрічі зі студентами, які влаштували мітинг із вимогою звільнення Фаріон, заявив, що керівництво почуло думку студентів, але також є й інша думка і її також варто врахувати.

Як повідомлялося раніше, Фаріон потрапила в новий скандал, образивши бійців "Азова" через те, що вони говорять російською мовою. У відповідь на це вона отримала шквал критики, до якої приєднався і майор ЗСУ Максим Жорін.

13 листопада студент із Криму написав Фаріон зі словами підтримки українською мовою, а та не вигадала нічого кращого, ніж оприлюднити листа, не приховуючи імені відправника. Через кілька годин до нього прийшли силовики з ФСБ.

У відповідь на це під Львівським політехом розпочалася демонстрація студентів із вимогою звільнити Фаріон.