Аж тряслися вікна: в окупованому Севастополі прогриміли вибухи, оновлено (фото)

Читать на русском
Автор
1091
Дим
Дим. Фото Відкриті джерела

Окупаційна "влада" заявила про збиття повітряних цілей

Близько 9:50 17 листопада, в окупованому Севастополі прогриміли вибухи. За словами місцевих жителів, вони були настільки потужними, що в будинках затремтіли вікна.

Про це повідомив Telegram-канал "Кримський вітер". Він посилається на інформацію від своїх підписників, що живуть у Севастополі.

"У центрі Севастополя підіймається якийсь димок, а в місті оголошено повітряну тривогу", — йдеться у повідомленні.

UPD. Повідомляється, що під час повітряної тривоги кораблі ЧФ Росії "сильно занервували". Окупанти одразу ж направили їх у бухту.

"Корита ЧФ у морі під Севастополем під час повітряної тривоги сильно занервували і на повному ході кинулися до бухти — ховатися. На фото — фрегат проєкту 11356Р, носій ракет "калібр", — йдеться в повідомленні.

Крім того, моніторингова група "Кримського вітру" повідомляє, що за повітряною тривогою у Севастополі спостерігає американський безпілотник-розвідник. За даними порталу відстеження авіаперельотів Flightradar, БПЛА Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk із позивним FORTE10 веде розвідку над Чорним морем на відстані 100-130 км від берегів Криму. Завдання такого БПЛА – розтин районів ППО та збір даних про те, як ЗС рф реагують на бойові ситуації. З початку війни західні розвідки діляться інформацією з Україною у реальному часі.

"Розвідка на кримському напрямку сьогодні має масований характер… За даними порталу відстеження авіаперельотів Flightradar, у повітрі над територією Румунії одразу два літаки-розвідники НАТО Bombardier Challenger 650 з однаковими позивними CL60", — уточнює "Кримський вітер".

Морський та наземний транспорт у Севастополі припинив рух. Про це заявив окупаційний "департамент транспорту міста".

Так званий "губернатор" анексованого Севастополя михайло розвозжаєв написав у своєму Telegram-каналі, що в Севастополі нібито працює ППО. Як зазвичай, він додав, що "пошкоджень не зафіксовано". Важливо мати на увазі, що російська та окупаційна влада регулярно подають спотворену інформацію, тому реальна картина може кардинально відрізнятися від їхніх заяв.

"У Севастополі працює система ППО. За попередніми даними в акваторії над Північним молом збито 2 повітряні цілі. За інформацією від Рятувальної служби Севастополя, наразі жодних пошкоджень інфраструктури не зафіксовано", — заявив він.

Раніше "Телеграф" розповідав, що представник військово-партизанського руху "АТЕШ" у ніч проти п’ятниці, 17 листопада, пробрався на територію військової частини 80393 в окупованій Феодосії. Він провів розвідувальні дії на території однієї з частин Чорноморського флоту росії.