Бус з українцями влетів у дерево: у Польщі сталася смертельна ДТП (оновлено)

Читать на русском
Автор
9895
Місце ДТП
Місце ДТП. Фото KPP Hrubieszow

Причини ДТП поки не встановлено

Вранці 19 листопада у Польщі внаслідок автомобільної аварії загинули дві жінки та дитина з України. Трагедія сталася близько 4:30 у Верешині біля Грубешова у Люблінському воєводстві.

Як повідомляє Radio Szczecin, на прямій ділянці дороги водій мікроавтобуса раптово з’їхав ліворуч і врізався в дерево, що росте на узбіччі. Зазначається, що у транспортному засобі перебувало 10 осіб. Всі вони є громадянами України.

Як заявила прессекретар Грубешівської поліції Едіта Кристков'як, дві жінки та шестирічна дитина загинули на місці. Решту пасажирів, за її словами, доставили до лікарні.

Слід зазначити, що ДТП сталось на дорозі, яка веде до прикордонного переходу з Україною "Долгобичув – Угринів". Наразі дорога № 844 перекрита. На місці працюють екстрені служби, які з’ясовують деталі аварії.

Верешин на мапі

Оновлено: у МЗС прокоментували трагедію та розкрили деякі її деталі. У Міністерстві підтверджують, що внаслідок ДТП загинули троє українців: дві жінки та дитина шести років. Решта четверо громадян України отримали травми різного ступеня важкості. Вони госпіталізовані. Наразі їм надається необхідна медична допомога у лікарнях сусідніх міст.

"На місце ДТП виїхав український консул задля надання українцям консульської допомоги. Генеральне консульство України в Любліні взаємодіє із польськими правоохоронцями в контексті з‘ясування усіх обставин аварії, контролює лікування постраждалих громадян", — сказав речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в коментарі "РБК-Україна"

Нагадаємо, польські автоперевізники заявили, що мають намір перекрити пункт пропуску для вантажних автомобілів – "Шегині – Медика". Починаючи з 6 листопада вони почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.