Україну засипало снігом: без світла сотні населених пунктів, траси перекриті (онлайн-хроніка)

Читать на русском
Автор
4640
Негода в Україні
Негода в Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Мешканці багатьох регіонів закликають працювати віддалено і не виїжджати у таку погоду

Вранці у понеділок багато регіонів перетворилися на суцільний сніговий замет — негода в Україні знеструмила понад 1600 населених пунктів, а на 12 дорогах перекрили рух, бо їх позамітало снігом. Мешканців закликають працювати віддалено і не виїжджати у таку погоду у місто.

"Телеграф" слідкує за ситуацією та публікує останні новини:

16:23 — На горі Піп Іван температура повітря опустилася до -18 градусів, на горі хмарно, туман та сніг (видимість до 10 м).

15:04 — У Полтавській області ускладнений рух. Зокрема спостерігаються затори на дорогах М-03 Київ – Харків – Довжанський та Р-60 Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин.

Без світла нині залишаються понад 14 тисяч абонентів у 73 населених пунктах області, зокрема в 13 – частково. Енергетики відновлюють електропостачання. До робіт залучені 97 бригад. Це 326 людей та 111 одиниць спецтехніки.

Сніг в Україні
Сніг в Україні

14:27 — В Україні станом на 14:00 без світла перебуває 1638 населених пунктів, вранці це число становило понад 2 тисячі. Відбуксировано 1130 транспортних засобів, прибрано 164 дерева. Відкрили рух двома дорогами і зараз заблокованими лишаються 12.

Сніг в Україні
Миколаївська область, ліквідація наслідків негоди

14:12 — У Чернігівській області через сильні снігопади і ожеледицю у посиленому режимі несуть службу групи реагування патрульної поліції.

Сніг в Україні
Сніг в Україні

14:00Троє одеситів замерзли на смерть внаслідок негоди. Три трупи, імовірно бездомних, знайшли в Одесі, повідомили "Думській" джерела в правоохоронних органах. Так, у Щепному провулку виявили тіло чоловіка з переохолодженням, на автобусній зупинці на Академіка Лазарєва — тіло жінки і на Привокзальній площі — чоловіка.

13:38 — На Одещині через снігопад "швидка" не могла самотужки доїхати на виклик до вагітної у селище Сергіївка. Тож рятувальники разом із поліцейськими забезпечили супровід до будинку жінки. Медики успішно прийняли пологи вдома, проте необхідно було відвезти жінку та немовля до пологового.

"Через сильний сніг, вітер та величезні затори навіть пожежний автомобіль не міг продовжувати рух. Тож наступною була зупинка у "Пункті незламності", що знаходиться у пожежній частині селища Сергіївка. Перечекавши "пік" негоди, маму та дитину успішно доставили у лікарню. Новонароджену дівчинку назвали Вікторія, адже сьогодні в неї вже була її перша перемога",написали в ДСНС.

Маму з немовлям везли у супроводі рятувальників та поліції, бо "швидка" не могла здолати завірюху

12:52 — Від ранку у Києві трапилося понад 30 аварій на дорозі, повідомляють патрульні. На щастя, обійшлося без травмованих.

Аварії у Києві
Аварії у Києві

11:50 — МВС показало, як рятувальники витягують із кучугури "швидку" та закликали водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода.

11:41 — Деякі поїзди прямують з відхиленням від графіка на понад годину:

  • №247/248 Одеса — Київ,
  • №11/12 Одеса — Львів,
  • №7/8 Одеса — Харків,
  • №53/54 Одеса — Дніпро,
  • №253/254 Одеса — Кривий Ріг,

Жоден рейс не скасували, а у найбільш засніжені регіони додали більше вагонів для тих, хто їхав туди автівкою: +4 вагони поїзду №106 Одеса — Київ сьогодні, +4 вагони поїзда №248 Одеса — Київ завтра.

11:37 — Свіжі дані по відключеннях світла від "Укренерго": всього без електрики зараз 2046 населених пунктів. Найскладніша ситуація в Полтавській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Кіровоградській областях.

Ситуація з відключеннями через снігопад, 27 листопада
В Україні знеструмлено 2046 населених пунктів

11:12 — Тимчасом від негоди потерпають також українські захисники, які у сильну хурделицю змушені перебувати на своїх позиціях просто неба. Відповідні відео з умовами роботи військових публікують у соцмережах:

11:09 — Сильний вітер пошкодив полотнище найбільшого прапора України (розташовується на Печерських пагорбах поруч з Батьківщиною-Матір'ю) попри те, що його приспустили напередодні негоди, пише КМДА. Прапор уже знімають із флагштока та замінять його на новий.

11:03 — Комунальники відкопують столицю, на цю годину Київ від снігу очищають 294 одиниці спецтехніки, повідомив мер Віталій Кличко. Комунальники розчищають та обробляють тротуари, підходи до підземних і наземних пішохідних переходів, сходові марші, зупинки громадського транспорту, які обслуговує підприємство "Київавтодор".

Мер закликав водіїв надавати перевагу в русі техніці дорожньої служби, не паркувати автівки на узбіччях доріг.

10:35 — Президент Володимир Зеленський подякував всім рятувальникам і працівникам, які допомагають людям. Та опублікував фото наслідків негоди:

Найскладніша ситуація на Одещині — тут снігові замети сягають 1,5 м. Через заметіль біля села Удобного рятувальники евакуювали з автобусів 42 людини, серед них 10 дітей. Крім цього на трасі Ізмаїл-Рені рятувальники за допомогою снігохода вивільнили шістьох осіб. Загалом в області відбуксирували понад 500 автомобілів.

Негода в Україні
Рятувальники витягують машини із снігових кучугур, бо дороги замело

На Черкащині ускладнено рух поблизу Кам'янки. Працівники поліції організували рух транспорту в реверсному режимі, близько 40 вантажних автомобілів зупинено на відстій. Рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву.

У Кіровоградській області ліквідовано затор біля с. Велика Виска, 30 вантажних автомобілів стоять на узбіччі.

Раніше "Телеграф" повідомив, що енергетики Києва переходять на посилений режим роботи.