Зеленський прибув до Білого дому для зустрічі з Байденом: перше відео

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський та Джо Байден
Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото president.gov.ua

Два президенти обговорять подальше протистояння російської агресії

Президент України Володимир Зеленський у рамках свого візиту до США приїхав до Білого дому. У нього запланована зустріч із американським колегою Джо Байденом та переговори.

Про це повідомляє CNN. А журналістка Келлі Мейєр опублікувала відео, як кортеж із президентом під’їжджає до ґанку Білого дому.

У планах президента досягти від президента США збільшення фінансування України, оскільки Росія продовжує вторгнення. Станом на 21.20 за київським часом глави двох держав ще не зустрілися. В Офісі президента раніше додали, що головна тема зустрічі двох президентів – забезпечення США, Європи та світу навколо підтримки України. Серед ключових тем: спільне виробництво зброї та систем ППО, координація зусиль на 2024 рік.

Нагадаємо, що перед зустріччю з Байденом Зеленський виступив перед сенаторами США, які ніяк не можуть погодити надання нової допомоги Україні. Спікер Палати представників Майк Джонсон, як і раніше, не має наміру допомагати Україні доти, доки не буде вирішене питання з безпекою кордонів США.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що після візиту Зеленського до Кабо-Вердо в країні почалася політична криза.