Зеленський, Арестович, Кличко, Порошенко: хто з політиків "пробив дно" довіри українців

Читать на русском
Автор
9257
Володимир Зеленський, Олексій Арестович, Віталій Кличко та Петро Порошенко
Володимир Зеленський, Олексій Арестович, Віталій Кличко та Петро Порошенко. Фото Колаж "Телеграф"

Лише в одного з політиків рівень довіри за останній рік зріс

Серед дев’яти українських політиків найбільше на сьогодні люди довіряють президенту Володимиру Зеленському, волонтеру Сергію Притулі та меру Києва Віталію Кличку. У цьому списку виявився також і відомий Олексій Арестович. Він не увійшов до п’ятірки, але все ж таки виділився в цьому списку.

Про це стало відомо із результатів опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 4-10 грудня. Найвищу довіру має Володимир Зеленський. За нього свої голоси дали 77% респондентів. Хоча слід додати, що ще у травні 2022 року показник був 90%.

Другим у списку людей, яким довіряють українці, опинився шоумен та волонтер Сергій Притула. Загалом 69% людей віддали за нього голоси. Роком раніше його відсоток довіри складав 74.

Третю позицію зайняв столичний мер Віталій Кличко. Йому з усіх опитаних довіряють 53% (раніше було 74%).

На четвертому місці опинився голова Офісу президента Андрій Єрмак. 33% респондентів проголосували за нього у цьому опитуванні. У травні 2022 року йому довіряли 43%.

Закриває п’ятірку колишній президент України Петро Порошенко із показником довіри 27%. Варто зазначити, що порівняно з минулим роком йому почали довіряти більше. Раніше був показник 16%.

На шостій позиції – ексглава ВР Дмитро Разумков. Нині йому довіряють 25%. Минулого року показник становив 35%.

Далі йде ексрадник Зеленського Олексій Арестович. Його показники змінилися найбільше за останній рік. Нині йому довіряє лише 11% з усіх опитаних, а раніше було 62%.

"Ставлення до Арестовича стало діаметрально протилежним. У травні 2022 року більшість українців йому довіряли – 62% проти 21%, які не довіряли. Станом на грудень 2023 року йому довіряють 11%, не довіряють – 78%", – зазначає КМІС.

Останні два місця у списку займають голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, якій зараз довіряють 10% (раніше – 18%), та народний депутат України Юрій Бойко, з результатом 9% (раніше – 11%).

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що за результатами опитування КМІС стало відомо, що довіра до Кабміну та президента Володимира Зеленського у народу падає.